< Till bloggens startsida

..måndag

jobbat idag. åkte buss för det regna så jädra mycket imorse..t.o.m. så mycket att tunnlar var upp till en meter fyllda me vatten..
ska iväg till biografen snart för å se på Brudens Bästa Man(Made of Honor) med en arbets-/klasskamrat för att de är studentbio på den - 60 spänn kostar det :)

i helgen har jag:
jag fira min plast morfar som fyllde 84 år. det var en upptäcktsfärd att komma dit..såg alla sakerna som han har hemma som de använder inom äldrevården..man såg det med nya ögon efter praktiken...framför allt vet jag nu hur man använder dem..^^

solat(det var fint väder lörd-sönd!) så att jag brände mig på näsan å pannan, och på överkroppen..

sett på fotbollsfinalen - grattis Spanien och mina kurrar å morbror(morbrorn är från spanien, kurrarna är halvspanjorer..)!

sett på en massa Dexter - är nu färdig med säsong 1. den serien är grym! vicken tur att man ser på den nu i sommar å inte blir ännu mer efter..

käkat godis i sängen med den där Dexter ;)

Fått veta att Fredrik Ljungberg slutar i landslagey..:(( å jag som precis hade köpt hans sverigetröja...:(

..å så har jag hört från Josse, Dan å Sebbe som är i Irland i denna stund(och har vart det sen den 24 juni - hem den 3:e)
de har tydligen vart i maskopi med äldre gitarrspelande hippies och fulla amerikanare, de har vart å sett Cliffs of Moher(!!!!!!!!!!! se min bilddagbok den 15 JANUARI!!!!! fy satan vad jag är irriterad på dem..)


Cliffs of Moher, Irlands västkust

JAG VILL OCKSÅ DIT!!!! å jag ska oxo dit, när jag kan köra omkring där själv..

Kl. 23.55. Hemma från bion.
finfin film fortfarande, men jag börjar se de sakerna som kunde ha vart mycket bättre i filmen..nu efter att ha sett den..å..en sisådär 3 gånger..^^

sex and the city..!

Samantha, Miranda, Carrie och Charlotte i Sex In The City-filmen

Sex and the city på bioduken ikväll!! så jädra bra, underbar! hade nog glömt bort magin med serien..men serru, den hitta tillbaks under de 2,5 timmarna!
härligt befriande humorlösande skratt, knasiga utstyrslar(vissa fula ^^) och kläder, väskor, skor, hårfrisyrer(Carrie, skitsnygg som brunett),.. och huvudbonader("fågeln"=ful..) snygga killar, kärlek, svek, glädje och en massa annat gott..;)
helt värt 100 spänn!

är det tisdag idag?

kommit hem från jobbet å gör min vanliga internetrunda..
går in på studentforumet å hittar fortfarande inget resultat för sista delen i omvårdnadstentan..
vill juh veta om jag kan ta semester eller inte i slutet av sommarn..

idag ska det gås på bio tror jag..sex and the city närmare bestämt..
är inte jättesugen på att se den..
men shit, vi ska ju käka oxo lite granna..vi fyra som pluggar å jobbar nu tillsammans på allmänpsykiatrin.
hoppas de blir thailändskt på Coco Thai..men M.L. ville ha italienskt, så vi får väl se..

mumsar på glass just nu..jordgubbsglass <3!!

söndag

helgen är över, imörn borjar allvaret igen med jobb..men va f*n inte har jag gjort mycket i helgen...
på midsommarafton var ja i karlslunds herrgård å såg när mina brorsbarn dansa runt stången.

sen igår så fira vi mor som fyllde 58 i onsdags..å hon fick en microvågsugn...!
okey, hon hade önskat sej en för vår gamla är på gränsen till att falla ihop då den levt i över 20 år...xD.
sen idag sov jag till 13, käka lunch å låg i sängen å kolla lite på Dexter innan jag kom på att ja skulle nånstans...

till sebbe för "picnick" hmpf..jovisst, de vare juh..vi åkte till willys å inhandla lite korv å bröd, marshmallows å en engångsgrill, åkte iväg till karslund å grilla så att man nu luktar pyton..fint äre där iaf..
å sen luta det åt film, så videobiljarden blev nästa stopp..men vi gick därifrån typ en 45 minuter senare me en skitfilm..splatterfilm av peter jackson innehållande muppar... :/.
iaf nu sitter ja vid datorn hos sebbe ist för att sälla mej till de andra i soffan..

imorn jobbar man c-tur å tur är väl det, för att börjar man 7 är det lite värre efter en kväll ute..xD
tjenixen på ett tag!

kl 0.21 torsdag natt..

ska snart dra mej till sängs.
har sett på 4 avsnitt av amerikanska tv-serien Dexter som jag tänkte se nu under sommaren - från början.
tidigare har jag bara sett ströavsnitt, men eftersom andra serier är slut så ska jag se på den..
den är ju lite skum men jag gillar den faktiskt..så det får gå under sommarn.

såg på tv3s "Murder" också ikväll, något som uppfyller min dröm att själv gå in på en brottsplats och försöka lösa det, med alla olika hjälpmedel som står till hands i USA. eftersom jag har en del datorspel av CSI-serien så har jjag fått lite smak för sånt dära..tycker det är kul, men vet inte om jag skulle vilja hålla på med det i verkligheten då det inte alls är som i just tv-serier som just CSI.
jag har sett verklighetens CSI som gick på discovery tror jag det var, där såg de inte så kul ut alls.
och att hålla på med det i 35-40 år är inte alls en kul tanke..
såg nyss oxo NCIS på trean, älskar den serien, alla har så sköna karaktärer..datornörden(Tim McGee(k)), legosoldaten(Ziva), filmnörden(och hunken, Tony DiNozzo), goth och labbråttan(Abby Sciuto), allvetaren(Ducky), lärjungen(Jimmy) och såklart chefen(Jethro Gibbs) och hans chef(Jenny)...som du märker kan jag allas namn...hmhm

Meet Joe Black går just nu på tv4+, jag har på den i bakgrunden..
gillar den filmen, den gör att man alltid fastnar framför den på nåt sätt, vad man än gör..kan ha att göra med Brad..?

torsdag innan midsommar

idag har jag jobbat dagtur å är ledig nu över helgen tills på måndag då jag jobbar kvällstur.
var faktiskt en bra dag idag, mycket att göra idag, trots den överbemanning av personal som finns..
fick gå med en patient till EEG-undersökningen idag, mkt intressant,
har ju aldrig vart nånannanstans på sjukhuset än på avdelningen, (fotoavdelningen) och på narkosenheten, där de gör ECTn.
30 elektroder sattes på huvudet å sen började undersökningen som även innehöll provokationer för att få fram eventuella epilepsianfall. stroboskopet var juh för häftigt; snabbt blinkande lampa, precis som på krogen ;-).

imorn blire väl till att få upp en massa saker i mitt rum
bland annat en rullgardin och 4 hyllor..får se hur det går..måste även städa lite i mitt rum,
de börjar se för jäkligt ut där..
kläder överallt å dammet har lagt sej på fönsterbrädan..

fotbollen igår då..fy satan va dåliga Sveriges bästa(!) bollsparkare var..! börjar faktiskt tro att man ska byta ut hela laget för att få lite passion på spelplanen..
en annan idé är att sverige la ner spelet och gav bort vinsten till ryssarna mot en belöning..
jag menar - i år har de ju slagit på stort och vunnit både hockey em, melodifestivalen(där de spruta in massa pengar i för att smöra för folket med f.d. vm-mästaren i skridskor, och hans kära violinist), och nu då kvartsfinalen i fotbolls em..
det hade ju även stått en dag innan matchen om någon ryss som skulle kunna betala för att de skulle vinna..
låter mycket troligt tycker jag ;-).

FRA-lagen dårå som det har vart mycket debatt om? ja den gick juh då igenom hos riksdagen eller regeringen eller vilka de nu var som röstade. men med en liten sista minuten ändring, som jag i skrivande stund fortfarande  inte vet vad den innebar. men inte så mycket kan jag tro, så nu blire för spionerna att fortsätta avlyssna oss i kablarna som de gjort utan vår vetskap.

ja det var min uppdatering det, hej svejs.

ledig=shopping!

idag åkes det till Ikea å de handlades hyllor, växter, kuddar, kuddfodral, och tavla för totalt 580 spänn. Sedan vidare till skopunken där jag köpte 3 par skor för 450 spänn å sen vidare till jysk bäddlager för tyg, rullgardin å en liten buddha staty för ca 500 totalt..så idag har det köpts en maassa!
hmm..på kontot är det nu kanske bara 40 spänn kvar..xD får hoppas det kommer någon lön den 26e...^^

njut av solen...så länge den finns

idag var solen borta mest hela dagen och inte blev det bättre när man upptäcker att det spöregnar ute en timma innan man ska hem från jobbet..

men tur hade väl jag som klara mej undan regnet då det klarnade till under dem 20-25 minutrarna det tog för mej att cykla hem..

men igår söndag då jag skulle hem från jobbet sken solen så starkt att jag var tvungen att ta en paus på stan - närmare bestämt i Henry Allards park vid järntorget, mitt emot slottet här i Örebro. Så vackert och varmt var det så jag bara kände mej tvungen att njuta av det en liten stund. Vattnet glimmade, måsarna flög, folk satt i parkbänkarna eller vilade på gröngräset, och jag blundade och njöt av solen som värmde. det var ett fint avslut på en söndag - innan dagens väder tog överhanden..

men jag säger - njut av solen när och så länge den finns!

Henry Allards Park -söndagen den 15 juni

Indy å jobb x2

I fredags var jag ledig - gick upp klockan 11-12 sådär, käka å sen satt å surfa på internet tills de pajja nån gång runt 2 å då spela ja Sim City 4 som ja är grym på(!)..
haha jo men de är ja faktiskt, men så rings de av en argbigga som vill att vi ska hitta på någe spontant att göra en fredagskväll sådär..så ja säger film, å sen äre klappat å klart, å ja rusar för att  va på bion klockan kvart över 6 men nä de serru de gick inte så bra, men iaf vi köpte tickets till indiana jones filmen.


Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull


den var en indiana jones film helt enkelt, mer var det inte tycker jag - helt okey men inte slående bra liksom.

Å igår jobba jag kvällstur å idag jobba jag dagtur...som jag skrivit förut så äre jobbigt. man kommer hem ca halv elva på kvällen å sen är man inte i säng å somnat innan typ 12 å sen ska man juh upp klockan halv 6...rätt dåligt me sömn blire..men ja klarar mej, Ajm a big girl..:P

innan ja börja jobba där, eller till å med innan praktiken, hade inte ens ja tänkt på att dagskiften inom vården börjar kl 7...vilket ja borde ha tänkt på nu sådär i efterhand att ja gått  ett år på sjuksköterskeutbildningen..xD
inte är jag nån morron människa inte..usch näj, jag är en nattuggla..kanske ska jobba natt i framtiden? nää usch de vill jag inte heller..hmm..börja kl 7 varannat arbetsskift i ca 40 år...njaa...inte en dröm direkt ^^ men men, man har ju sen ledigt under sommarn lite mer ändå så de duger..:P

nytt utseende!

tyckte de va dags för nytt å lite sommrigt utseende..

igår jobba jag till 15.30 men fy f*n va jobbigt de var att jobba kväll för att dagen efter börja jobba kl 7..
så fort ja hade hunnit varva ned så somna ja i sängen å sov typ 3 timmar eller någe..
men idag har ja vart ledig å kunde sova ut iaf..

iförrgår när ja jobba kväll så var en assnygg kille, å ja menar assnygg(!), som va å hjälpte till en liten stund hoss oss. kommer inte ihåg va han heter för han va så jäkla snygg så att ja inte kommer ihåg va han sa när vi hälsa :(( men satan..
han va typ 24 år, 1.80 lång, mörkblont hår, gröna ögon, big hands, snygg häck å atletisk kropp..hubba hubba!
...å inte blir det bättre när man får reda på att han pluggar till läkare å har gjort de i 1 ½ år. Hoppas man får se han mer ;)
Å sen samma kväll träffa man nattpersonalen..där en kille - typ 24 år han med, skulle jobba..hans namn kommer jag däremot ihåg, men han var inte assnygg utan mer..snygg liksom..påminde väldigt mycket om sångaren i gruppen Keene..skulle kunna va han faktiskt, så lika är de.
å igår jobba jag ihop me en rätt snygg men lite äldre snubbe typ 28? som är jätterolig att jobba me, å han pluggar oxo till sjuksyrra hör i öret, men har just gjort 4e terminen..men har en flickvän :(...xD haha iaf kul me en del killar på jobbet ;)

spö, länsrättsförhandlning om LPT och godkänd på läkemedelsberäkningen!

intressant dag idag..
spö = särskilt personligt övervak....a.k.a. övervakning 24/7 av personal på jobbet idag. 2 timmar blev det spö för de va lite tunt om folk..tydligen en raritet under sommaren nu eftersom nästa vecka kommer vi vara typ 11 pers på dagen mot 4-5 som idag..xD..
å sen länsrättsförhandling om fortsatt LPT-vård för en patient..något som inte alla skötare har fått gjort tydligen..speciellt vare...lite läskigt åxå när de sitter på rad..xD..

friggin' motvind hela vägen hem när ja cyklade..! fy bubblan va illa när man kan gå snabbare än vad man kan cykla xD...

å sen loggar man in på studentforums hemsida å får se att man har fått ett högskolepoäng till för läkemedelsberäkningstentan som jag hade i förra veckan! sicken glädje att man klara det! :D de var liksom 100% rätt man var tvungen att ha, inte för att de var svåra uppgifter alls utan man va juh mer rädd för slarvfel liksom xD..

ikväll äre dags för em-fotboll för sveriges bästa bollsparkare..hoppas de går vägen mot förra em-vinnarna grekisarna.

å imorn jobbar jag c-tur a.k.a. 13.30 till 22.00...

tjenixen!

börjar jobba imorn..

liite läskigt äre att börja jobba...nervöst som in i norden..men va fan ja har ju vart där 3 dagar innan ändå så..de ska nog gå bra hoppas ja :P

igår blev de filmkväll me de gamla gänget - Dan, Sebbe, Josse å Jonas, å filmen vi såg hette "Before the devil knows you're dead". Den var bra till slut..för i början var den seg å lite tråkig , men sen kom den igång riktigt bra. Många bra skådisar å en rätt så bra story, inte jätteotippat slut ändå måste jag säga men det funkade väldigt bra. se den om ni har lust :P


härligt idag :D

idag vaknade jag av att solen lyste på mitt face kl 9.30 men ja tänkte ja skulle ligga till 10 iaf idag sådär efter en avslutningsfest i kumla som sluta runt 1 å ja va tröööött...men det var fiint :D:D kubb å dartkastning, åsså lite dricka ;)

..men så kom ja juh på att ja skulle in till stan för å träffa Joss kl11, så de blev jalla, jalla! :P MEN! så får ja ett sms när ja har kommit 10 minuter ifrån hemmet som säger att hon blir sen me en halvtimma! så ja stannar vid hagacentrum å tare lite lugnt en halvtimma för att sen åka vidare till stan...

...å josse klippte sej! klippte av sej halva håret å fick volym..minst sagt! såg inte ut som hon å inte riktigt hennes stil hehe..jomen de blev faktiskt bra, jag vänjde mej å tycker nu att de blev finfint! :)

..sen vare juh då marknadsafton idag!! å jag var där hela jädra eftermiddan! å kvällen me för den delen..total tid på stan: 10 timmar(!) -give or take 10 minuter...gått å gått å gått å gått..runt, runt, runt å runt överallt på stan, alla gator, torg å affärer..+ 2 stopp på burger king för käk å vätska(lunch å middag xD)

å money spended...jag vet faktiskt inte vad summan blev idag..men kanske 700 på en höft sådär? men va f*n..som ja sa till Ange - ja tar igen både pengarna å tiden idag eftersom jag inte har shoppat någe på vad känns som ett halvår..xD...två par skor, tre tröjor(däribland en sverige tröja till em-fotbollen), å lite krimskrams..

men än är inte helvetet över..måste fortfarande skriva kommentar på en annans arbete å shit till imorn...
åsså ska ja upp tidigt imorn igen för å fixa idkort till sommarjobbet..å sen ska ja se på skrikande tåg genom stan..studenten ni vet..den där grejjen som alla 19 åringar är halvfulla under..för att sen bli helt däckade...å sen lunch me micke för att sen dra hem å skriva skitarna..:( men de måste göras tyvärr..
mycket bra å trevlig dag idag i alla fall! :)) maaassssor av folk! packat vare hela dagen men mest såklart efter 16 då alla sluta jobba..å så träffa ja mycket folk från släkten å skolan, jag som aldrig brukar se nån..iaf mycket trevligt!

bajstenta imorn..såå otaggad

varför ska man ha en tenta?? jag börjar hata ordet tenta, but seriously? seriously? Seriously?! ( ;-P till alla grey's knoware) varför dessa tentor just nu?

*suck*

image33


..........

men..imorn äre KRAMPEN!!! missa inte det alla grisar(risbergska elever)!!..å piltar för all del..vill juh vinna rättvist å inte på walk-over..xD

image34

jag sitter längst fram i kanoten(!) i förra årets upplaga av Krampen - tävlingen mellan Risbergska skolan och Karolinska Läroverket på Rosta Gärde i Örebro! Å Risbergska vann såklart kanoten och hela Krampen för femte året i rad!!! :D:D I år ska det upprepas men denna gång för 6:e året i rad! ;P

...nöff,nöff, i min lilla låda,
nöff, nöff, piltarna beskåda -
krampen vinner vi igen i år,
förra gången känns ju som igår...
..........

Å lite senare efter det så äre grillfest i Kumla för å fira att tentan är över! å för att vi inte kommer att ses mer på ett tag..iaf många av oss i kursgänget..

image35


filmer att se och som är sedda..

okay, kan börja med filmer som är sedda:
Utan spår(Untraceable) mycket bra film, å relevant för dagens moral. Jag gick sedan in på sidan som de använder i filmen å för en liten sekund blev ja skitskraj å trodde den verkligen fanns..men som sagt bara för en sekund..:P


Fools Gold, rätt så dålig, men helt okey underhållning(speciellt när Matthew McConaughey visar upp sin tränade kropp :D)
filmen är inspelad i bland annat i Queensland, Australia! I wanna go!!


Made of Honor(Brudens bästa man) mycket underhållande och bra faktiskt om man gillar smöriga filmer med lite humor och med en snygging som Patrick Dempsey(Dr. McDreamy i Grey's, Enchanted, Freedom Writers). Jag kan bara inte låta bli att jämföra denna film med filmen PS I Love You som innehåller snyggingarna Gerard Butler (300, Lara Croft: Cradle of Life)å Jeffrey Dean Morgan(Izzies Danny i Greys Anatomy). För det första så spelar sig större delen av filmerna i Skottland resp. Irland(I wanna go to Ireland!!), killarna är charmiga å visar upp sig på ett annorlunda sätt (Dempsey i skottsk kilt som förresten är alldeles för kort :D, Butler som strippar av sej solglajjor, skinnjacka, hängslen, strumpor o kallingar..:D) o därmed bjuder på sej själva. å filmerna har ju ett gott slut oxo såklart :P.

patrick dempsey, gerard butler, jeffrey dean morgan

Nancy Drew(eller Kitty och Hollywoodmysteriet från 2007) xD, det är de enda jag tänker kommentera till att jag har sett den filmen..å faktiskt tycker den var mycket underhållande..
en kändis som dyker upp i filmen är förvånande nog Bruce Willis..:O liksom..
The Librarian: Return to King Salomons Mines, tv-film från 2006. detta är andra filmen om bibliotekarien på nåt museum i New York som har världens alla de mytomspunna föremålen i sin hemliga lokal. Noah Wyle(Dr. John Carter i Cityakuten) spelar denna bibliotekarie som får åka på äventyr i sitt sökande efter föremål. Lite som Indiana Jones men sämre, fast fortfarande mycket underhållande..förutom de dåliga specialeffekterna..
en tredje film kommer att visas på tv i USA nu i juli..

Noah Wyle

Vantage Point, tråååkig..! man får se samma saker typ 10 gånger fast lite olika,men va f*n liksom, kunde de inte ha lagt upp filmen lite annorlunda så man inte tröttnar?! för den är bra när den inte håller på å upprepar sej hela tiden å de är många cliffhangers, men den är juh förutsägbar ändå..
roligt att se Edgar Ramirez igen(han var me i Domino o The Bourne Ultimatum där han jagar/försöker skjuta Matt Damon)..hothothot!!
Edgar Ramirez

...åsen filmerna som jag vill se:
Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull
The Cronicles of Narnia: Prince Caspian
Forgetting Sarah Marshall(Dumpad i Sverige)
Sex and the city
The Mist
Wanted
(What happens in Vegas..)


RSS 2.0