< Till bloggens startsida

Wohoo!! Double Happiness! fick godkänt på praktiken med! :D

Yes, godkänt idag av min yrkeshandledare..:D:D inte trodde jag det ändå..phew..vicken pina ändå..men nu äre över, sista dagen på vfu:n är över och jag kan nu koncentrera mej på plugget igen..
som avskedsgest bjöd jag på glass(chokladkross och GBs tre smaker-låda) i våffelstrutar med chokladsås, vilket uppskattades mycket av personalen :D.

image19

kinesiska tecken och betyder "double happiness"

YAY!!!!Klarade KTC-Tentan!!!:D:D:D

yes! I did it, I DID IT!! klarade det praktiska, muntliga provet på KTC(kliniskt träningscenter där man kan träna på bl.a. kateter och sondsättning, sug och syrgas, injektionsteknink mm)!! :D det kändes bra liksom, var nästintill hellugn innan och under, trots att jag inte hade pluggat mycket alls kanske bara gått igenom anteckningarna från de gånger lärnarna haft lektioner på KTC..å lite i litteraturen med men inte mycket..
Det jag fick var först Intramuskulär injektion och de var även enkel läkemedelsberäkning i det, och sen fick jag Näringsbedömning och måltidssituation. 15 minuter gick rätt snabbt..! på sista han jag inte ens tänka efter på vad jag kan ha glömt utan körde på, men då hade jag iaf fått med det som jag skulle ha vilket ar bra.
Det jag hade glömt på intramuskulärt injektion var att säga att jag använder basal hygien..men de tycker jag är underförstått ändå :P..

aja men nu är det över och med ett gott resultat, skönt det :))

levande död..

jag kommer ha så mycket PROBLEM...shit..jag kommer KUGGA på KTC-omtentan om två dagar, jag kommer KUGGA på VFU:n, och jag kommer KUGGA på läkemedelsberäknings-, infektions-, och allmänmänskliga behovstentan om 2 veckor. PUNKT SLUT. Vad gör jag då? jo jag får göra omtentor, omtentor och omtentor..vilket jag inte vill!! men varför har det blivit såhär kanske du tänker? Inte en jävla aning!!!eller jo..kanske? Det har vart flytt, dålig sömn, ångest, prestationsångest, mycket dåligt självförtroende, en nypa depression och några nävar med koncentrationsproblem. Det är med andra ord en mycket jobbig svacka just nu..mycket påfrestningar och det kom kanske alldeles för mycket på en gång...men inte för att jag inte haft kul och slappat, men då jag har gjort det har jag känt skuldkänslor och ångest för att jag gör något annat. Detta visas i mina resultat i plugget såklart - saker kommer in försent, de är halvdana och de skulle ha kunnat varit såå mycket bättre, om jag hade tagit tag i uppgifterna, orkat sätta mej ner med dem och tänkt att det ska gå bra - men hur kul är det när man är jättetrött efter en heldag på ett oavlönat "praktik"/jobb där en sjuksköterska redan bedömt underkänt eftersom jag aldrig jobbat inom vården förut? eller när man ska vara en heldag på skolan för seminarier, eller när man är ledig för en dag för att skriva just de här JÄ*LA studieuppgifterna som tar musten ur en?? fy fan vilken kurs det här är..de är nog den VÄRSTA jag har varit med om. Säger bara det; i kursutvärderingen kommer jag spy galla på den kursansvarige läraren och hennes jädra studieuppgifter!½#!!

nu längtar jag bara till sommaren då jag kan slappa före eller efter jobbet(vet inte schemat i denna stund) och inte behöva tänka på plugg ett tag..för de måste jag nog säga - att gå från gymnasiet direkt till universitetet istället för att göra som så många andra; slappa på ett jobb och kunna åka hem utan att behöva plugga, - börjar komma ifatt mej.

charlotte perelli vidare till finalen

vare någon som tvivlade? nä..skulle inte tro det..blev lite fundersam om lasern skulle komma nån gång för den gör juh hela uppträdandet tycker jag...
när schweiz elr vicket land de nu än var som sjöng å Luuk hade sagt att låten likna Amy Diamonds låt..vilket den gjorde åxå så kunde jag inte släppa det ur tankarna..å skratta..:P
Å pirat-låten gick vidare! :D den låten är skitrolig ^^

se intervjuer me Patrick Dempsey!!

kolla in denna sida på kanal 5:s hemsida!! underbara Patrick och en bra intervjuare som har ett ganska bra engelskt uttal för en gångs skull..

http://kanal5.se/web/guest/nyhetsmall?p_p_action=0&p_p_id=K5JOURNAL_VIEWER_INSTANCE_kUM9&_K5JOURNAL_VIEWER_INSTANCE_kUM9_struts_action=%2Fk5journal%2Fview&_K5JOURNAL_VIEWER_INSTANCE_kUM9_articleId=764063&_K5JOURNAL_VIEWER_INSTANCE_kUM9_groupId=1701&_K5JOURNAL_VIEWER_INSTANCE_kUM9_version=1.0


Här är tv4 morronsoffans intervju..med hon den jäv*a cissi..hon är inte bra för fem öre! byt ut den människan..!! gah..va irriterad jag blir när hon sitter där me glasögona nerhasade o den dåliga engelskan..fy bubblan asså....

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.466338

nu hare vart en torka på bloggen..

men..! så har jag oxo haft fullt upp me plugg, plugg, praktik, praktik, plugg å flytt, flytt..åsådär.
nu när man ligger å slumrar i soffan hör man något på teven..patrick dempsey intervjuas imorn i morronsoffan på tv4!!!!!!!!!!!:O:O:O:OO:O:O då blire till å spela in assåå...! jisses...filmen Made of Honor (de är ett så löjligt namn på svenska så ja väljer den amerikanska titeln..)ska juh promotas såklart..å den kommer nog jag att gå på..:D likasom med indiana jones å sex in the city som ja definitivt oxo vill se..
image18

Färdigflyttat!..men nu börjar iordningställandet..:/

När jag vaknade tog det en liten stund att fatta vart jag var någonstans, men det var inget konstig känsla utan det kändes som hemma. I torsdag natt sov jag på soffan för att jag hade jättemycket grejjer på sängen och jag hade inte orken att ta undan det vid tolv på natten utan ja slagga i soffan. Men igår natt sov jag i min egen säng, som står på golvet för övrigt därför att vi slängde den gamla sängramen och jag skulle få ben till den av min bror.
Idag har jag damsugit lite grann för å få bort det värsta, å sen hämta vi modemet till com hem bredbandet. Gick snabbt å installera. Nu har man två saker som står å blinkar i hörnet - modemet och trådlösa routern :/ , det som är bra dock är att jag har 8,86Mbit/s nedåt :P. jag tänkte jag skulle kolla upp den på den jättebra sajten www.bredbandskollen.se det eftersom com hem sägs va dåligt..men tydligen inte eftersom jag fick mer än vad jag beställt :P däremot skulle jag vilja ha mer...
Lampor kommer upp, mina kläder har kommit upp och in i garderobshyllor, och bättre gångar har gjorts upp i huset så man kan komma runt lite bättre. Vi är lite som myror och akrobater när vi försöker ta oss runt..^^
ja nu orkar ja inge mer, hade!

RSS 2.0