< Till bloggens startsida

8 DAGAR KVAR

Härligt att träffa gamla klasskamrater. Saknar gamla goda tiden man hängde på universitetet och snacka strunt, umgicks.
6 av 8 sågs på After Worken (på utökade och fräscha) Pitchers i fredags. Så många av the original gang(stas) är sjukt bra. Med tanke på våra galna scheman etc. Astrevligt. Måste göras oftare och helst på Pitchers som har snackbuffé, livetrubadur, många platser/bås och skön stämning! Bästa stället i Örebro just nu.

..

Ojoj..forstätter nu inlägget efter gästspelat lite på akuten inatt x2 dessutom. För kval ersättning. Var där ett par-tre timmar..sen hem då man tror de var lugnt. Var hemma ca 30 min, men fick cykla tillbaka ^^, Och nu sitter jag hemma igen. Ser solen gå upp. Mysig staden är på natten när det är folktomt. Knäppte en bild vid hemgång #1

Bellagio? Nä USÖ fontänen. Same same ;)
för den som inte vet är bellagio detta: länk och bild

Ätit lite frulle nu tittandes på Girl of the Playboy Mansion. Mannen har fyllt 83 och har 20 åringa blonda tvillingar som flickvänner. Hugh är nog förespråkaren för Viagra. UÄÄÄÄH. Nasty :/
..

BARA 8 dagar kvar! (I-lands)Problemen hopar sig! VAD ska man packa? I vad ska jag packa? VILKA skor ska jag ha med mig? Kommer pengarna räcka? Vad ska vi göra av allt vi vill göra? Vad prioriterar vi? Vad mer vill vi göra? etc etc..
Ett mindre problem i alla fall - har fått godkänt på inresetillståndet! LOL. Är jag en spion eller sabotör? Är jag medlem i en terroristgrupp? Har jag medverkat i massmord? Varit deporterad från USA någon gång? Har jag stulit ett barn?
Alltså, vem svarar Ja på dem egentligen? Jo jag har verkligen gjort allt det (IRONI).

..

Varit och är fortfarande kattvakt åt Lindas katter ZIp och Zola. Hon shoppar tills hon droppar i dagarna tre i Ullared. Mysiga katter! När de inte hårar ner en. Lite svårt att undkomma ^^.

..

Ikväll är det Valborgsmässoafton. Brasa och allt. Ska grilla i grenadjärstaden. Sen iväg och jobba natten. Nu inleds "jobbveckan". AKA veckan jag jobbar 5 nätter av 7 på schemat. Ska ta och springa lite på morgonsidorna med. Jobbade ju igår natt, sprang då 5km efter jobbet. Kändes i benen att jag inte hade sprungit på 11 dagar. De var som gele när jag sluta jogga ^^. Känns gött att jag verkligen kommit igång och tränar. Märks på vikten och kroppen. Bekanta och vänner har kommenterat det faktiskt. Härligt! Men mer ska de bli. Beach 2013(yes jag vet att det är nästa år..;)) here I come! Lol.

BFD!!! B F D.

YES! BFD idag.
oh FYI: BFD = Big Fucking Deal.
Jag berättar strax.

Men först en skönt poppig låt jag hitta på P3s låtlista (jag raidar den då och då för att hitta ny musik). Came across denna av ny svensk(!) artist. I samma stil som Kesha och även detta är helt ok med!


Iaf, BFD. Uttrycker detta på grund av att 2 av sommarens aktiviteter är klara:

A) Peace & Love biljett köpt,
B) Guidad tur till toppen av Kebnekaise(Östra leden över glaciär, och lite lättare klättring :D) samt buss/nattåg T/R Örebro-Nikkaluokta är köpta.

Båda förtjänar ett utropstecken efter sig. För nu blir det av! P&L biljetten skulle ha köpts redan förra året men låtit sig vänta tills nu. Kebnekaise har varit i bakhuvudet i ca 2 år. Så ja, nu är ändan ur röven som jag brukar säga. Båda aktiviteterna blir med lojale Ange. Mwuuuah på dig! Det kommer bli så FETT! (men först väntar NYC!!!):P

Peace & Love 2012, vi ses Rihanna!
Kebnekaise. Hittad på nätet men redigerad lite..

Kluven

Gå på Campus 48h? elr gå på Campus 48h men bara en kväll? 300kr resp 200kr? Edit: har tagit ett kvalpass på lördag(natten till söndag)..öjöjöjj..kommer bli röj, lönehelg och allt så jag kommer få jobba för min dubbla ersättning! ^^,.....såååå det blir maraton på fredag :)
Eller spara pengar, ta de lungt, ha ett maraton av filmer med New York i handlingen, typ sex and the city, djävulen bär prada etc. för att ladda inför nyc om 12dagar? (YAYYY!!!)

Fått veta adressen nu dit vi ska å bo hos Denice.. 1226 York Avenue, mitt emot Rockefeller University på East Side, Midtown..
Awesome! Inte mest ultimata stället men på manhattan :D
En lista har skrivits. En lång 2 sidors med alla ställen jag vill hinna se. Dels de vanliga sevärda byggnaderna, gatorna, affärerna men även lite barer och cafeer och sånt. Dra några exempel?
hmm..sure, har du 10 timmar över..minst? ;) Det jag måste till är en Taco Bell! Har kollat upp och det ska finnas 3 stycken på manhattan..Har du någonsin sett dem tacosarna? Gör ett besök på deras hemsida tacobell.com o klicka dig in på foods å kolla in alla tacos, burritos, gorditas(dubbeltacos med tortilla, varm ost elr nått och sen tacoskal och kött å sallad...)...! YUM säger jag bara! underbara men med mkt kalori innehåll..tur man gått ner nåra kilon ;)
Sen vill jag sitta på uteserveringen på Delicatessen, strosa i Soho, Little Italy, China town, Tribeca, Greenich Village, sitta på en filt i Central Park med lite picnickäk, gå på musikal på broadway, shoppa på assembly NY, urban outfitters, macys, sak's fifth avenue, nieman marcus, forever 21, victorias secret osv, gå på en basebollmatch på Yankee Stadium, sitta på barer å lyssna på livemusik, restauranger och gå på club osv osv..och så fortsätter min lista i all evighet...
Längtar så mkt härifrån så det finns inte! Får se om NYC är något för mig..

 

Igår natt ca en timma efter jag kommit hem från nattpasset kom bästa låten på länge! Och det var inte vilken låt som helst.
Florence + The Machine(Way Out West aktuella!!!) släppte singeln "Breath of Life" på brittiska Amazon. Inte nog med att den är asbra, den är gjord för filmen Snow White and The Huntsman!!! :D EPISK låt! Florence är grym!! Lyssna på den i min playlist här till höger - högst upp!
Coachella


I Knew It..Rob and Kristen kunde inte va borta från bästa festivalen i Indio Californien - Coachella! 22a April 2012 togs bilden. Läste att de hängde med deras polare Katy Perry backstage på Florence + the Machines spelning..Katy Perry är ju ihop med gitarristen i Florence+the machine så..

en annan som också var där var Alexander Skarsgård...

lucky fan..inte liite avis ^^,Mål för 2013: Besöka Coachella festivalen!
Gotta get one of theese while in NYC:

Paaank

såhär i slutet av månaden (eg. från halva april månaden..) har jag vart paaank! Levt på 1500kr..och har fortfarande ca 600kr kvar.(Tänkt köpa Campus 48h biljett också..300spänn där liksom) Har basically inte köpt någon mat...
Så pengabehovet har känts av..Men på torsdag kommer lönen! Å den är helt ok.
Beställde ett nytt pass i fredags elr torsdags någon gång och fick igår(måndag) ett sms om att det var klart att hämta! Snabba dem är! kostnad: 350kr så där gick mestadelen av pengarna ^^. har levt på ett mål om dagen och sen lite frukt, shakes, och mackor..mkt mackor. haha

Och eftersom varit schemalagt ledig, har jag i söndags jobbat typ 3,5h på förnatten för att täcka sjukdom, sen igår måndag jobbade jag kvällsturen för att täcka sjukdom. MKT patienter..! typ så många vi har på hela akuten under en lugn natt - aka 20 patienter. Och det bara på medicin där jag jobba med ssk T och x antal själar(typ 3) som hjälpte till som tur var!
Så lite extra cash till nästa månad :)

Såg filmen Did you hear about the Morgans? igårkväll på Canal+First HD. Film med chica Sarah Jessica Parker och charmören Hugh Grant i en löjlig komedi. Inte deras bästa roller kan vi ju säga ^^.


Om 14 dagar sitter jag och Ange på tåget till Arlanda!! :D:D:D SUPER EXCITED!! :D Gaah can't wait..
Och typ all lön(överdrift reds. anm ;)) som kommer nu på torsdag kommer gå till NYC..tur de va en helt ok lön dårå ;)

Någon med lite låttips inför NYC och Amerikat over the pond? please give 'em up! I need it för enda jag kan komma på är Frank Sinatras NY, NY..och the Pogues låt Fairytale of NY..lol.

geocaching

vad jag har sovit den här veckan!
I torsdags var det Traumateamövning på akuten. Började 7.30 i konferensrummet. Betydde att jag behövde sova natten. Vilket gick! Hallelulja! men sov iofs bara 4 timmar men räcker ju:P Dessutom hade jag sovit redan till 18 eller nått dagen innan eftersom jag jobbade natten till onsdagen :P. Så totalt sov jag väl 10+ timmar på onsdagen ^^. Idag sov jag 9 timmar: kl10-19..blivit en äkta vampyr som sover när det är ljust ute!

Traumateamövning. Sounds daunting. Var det också. Puh! De va inte så nervigt innan, men desto mer förvirrat och stressigt during, samt nervigt efteråt när man skulle gå igenom videon. (JA! de spelar in hela förloppet med kamera) OMG. bara det gjorde en sketanervös. Men var inte så farligt som jag trodde. Kände inte igen mig själv i alla fall då jag numera är blond upptill på skallen ^^.
ok bilden är lånad från trauma.se sidan ^^. Vi har blåa rockar :P

Fallet: En man som blivit knivhuggen kommer in om 10 minuter. Det var allt vi fick veta. Vet inte vart han blivit huggen, hur många gånger, inte något om blodtrycket, pulsen, hur stor blödning - nada.
Ok så förbereda? hmm..Först och främst traumarockar och handskar! Missade att ta på visir dock..sen koppla 2 varma Ringer med trevägskran, koppla blodvärmaren(Jävlar vad svårt när de är stressigt och alla jävla slangar..speciellt också när jag inte ens gjort det någon gång lugnt), ta fram alla blodrör och tillbehör, skriv klart så blodgrupp och bas-test är klara att skicka och ta fram grova infarter, fixa fram id pärmen om han inte är identifierad osv, osv. och det var bara på min sida, cirkulationssjuksköterska sidan. Sandra var på andra sidan, Luftvägssjuksköterskan. Hon fixa artärblodtryckssetet, fixa med kateter, pleuradrän, ha koll på andingsfrekvens, vitalparametrar mm..

Hur gick det? Två ingångshål i thorax, inga andningsljud på höger sida -pleuradrän(tar tid!). 2 blodenheter sattes, 2 ringer acetat gick, kateter sattes, intubation(bökigt när uskan får fixera halsryggen..), stockvändning, fixering till TT-Covern och sen avfärd till operation. Mycket händer på kort tid men vi var ändå väldigt sega. 20 minuter från det att patienten rullades in tills vi kom iväg till op...Hur gick det med patienten? Ingen aning. Träningen var för att träna på akutrummet. Vi avbröt övningen på väg till operation. Narkosssk, narkosläkare, Primärjour och Opjour, 2ssk och en uska från akuten. Man är rätt många då. Och träna på sina roller och gå igenom hela ATLS metoden och handlägga snabbt... - NYTTIGT!

Man kan väl säga som så att övning är nyttigt! Behöver träna en massa på alla grejjer, blodvärmare, pleuradrän, artärtryckset osv osv..Men nu är det gjort iaf, och man kan bara bli bättre! Nu har man också sett high tech dockan dessutom så att sätta infarter blir nog inte lika förvirrande nästa gång ^^,


I onsdags på förhandsvisning av filmen 21 Jump Street med Jonah Hill och Channing Tatum. Betyg: 2 av 5. Underhållen men var för mkt som ville fås fram. Bromance, action, kärlekshistoria, high school grejjer, knarkuppgörelser, mc-gäng mm. Rörig. Speciellt när en viss Johnny Depp avslöjar sig. lol.


Idag vaknade jag som sagt runt 18.30..duscha, käka tacos, och sen drog ut med Joss och Ange för lite geocaching! 9st totalt tror jag vi plockade på ca 2 timmar! Kallt och mörkt blev det men vi härdade! Trevligt att va ute och röra på oss! Snacka lite skit emellanåt också är bra för själen ^^. Köpte med mig cola och smörpopcorn på OKQ8 och nu sitter jag hemma, tänt i nästan alla ljus jag har och myser i soffan! Dra på en film tänkte jag göra nu..får se vad det blir!
I veckan såg jag The Darkest Hour från iår med Emile Hirsh och svensken Joel Kinnaman som dog mäktigt efter ca 44minuter in i filmen ^^. Den får en 3a i betyg. Inte för att han dog men för att filmen var helt ok.
Nä cee yaa

upptäckt!

kolla in sidan här till höger och i botten av fönstret! Jag har stoltheten att presentera min playlist jag skaffat mig nu och där jag lagt in några av mina absolut favoritlåtar i olika genrer.
Först ville jag mest ha med lite alternativ electronica..sen blev det lugna låtar med coolt sound..sen blev det mer indie och helt plötsligt blev det en massa och ett virrvarr av stilar ^^ men välj och vraka! allt för att det ska vara en bra upplevelse av att läsa bloggen :)

Framsteg?

Jobbat helgen som var, massa att göra både fredag och lördag natt, men så söndag natt va hellugnt! Skönt med asbra läkare och inget större inflöde av patienter varken i dörren eller med ambulans. Mäkta fint att avsluta de två passen med ett lugnt.
Lördag kväll var Jossans f-fest! Alkoholfritt fick de ju bli såklart för min del. Coca Cola Light då vanliga, hederliga och godaste colan var slut. Funderat på det där med Coca Cola Light och Coca Cola Zero. Vari ligger skillnaden? Båda har ju inget socker. När jag yttrade tanken fick jag som svar från kloka Bella att det var ju för att det bara var kvinnorna som drack Light och de ville få männen att dricka den med så då gjorde de mansversionen av den - Zero var född! Samma innehåll men en svart klisterlapp och reklam med bomber och explosioner. Och vips! så går män och köper samma vara med ett annat yttre! Duktiga de är på coca cola.


Löpningen var lite sisådär under helgen, sprang 3.3 km på 23 minuter vilken är en minskning på 2 minuter sen början..trots en hel natts jobb.
Måndagmorgonen blev ingen alls då regnguden inte ville jag skulle springa.

Men träningen för måndagen kom i alla fall då jag var till Friskis för ett Medel Jympa pass med Ange! Orka det mesta helt igenom förutom sit-upsen då magen inte pallade alls! Ange fick skrattattack. Medel passar mig helt klart mycket bättre än Intensiv Jympan som jag vart med Sandra - jag orkade faktiskt vara med hela passet, ochkändes helt klart inte uttömmande alls. Kanske ska börja köra medel ett tag. Och jobba mig till Intensiv istället? Vandringen neråt på vågen har tagit sin fortsättning! 0,5kg mätte jag efter sömnen i eftermiddags.

Ytterligare en visning genomgicks i söndags. Jag såg hennes, hon såg min. Vi var nöjda. Hon vill byta, jag är mycket tveksam då den är hela 17kvm mindre.
Hade en till idag måndag, den tredje visningen totalt. Hon såg min, jag ska se hennes imorn tisdag. Hon var superintresserad, vill byta. Jag får se imorn. Snart så händer det säkert ett byte snart! Tredje gången gillt kanske?

Gjorde rundan i Blocket appen bland mina bevakningar efter jobbet idag. Hittade en sekretär/datorbord/bokskåp för 500kr som kom ut dagen innan. Ringde direkt klockan 07.40 och köpte. Ringde runt för släp. Sov några timmar och fann att det inte fanns något släp tillgängligt ändå. Ringa far och fixade hem den i hans Volvo 750 från -95. Två vändor blev det. Stor och tung var den. Men den gick i alla fall att dela på. Så nu har jag en till rejäl pjäs att få in i en mindre lägenhet än vad jag har nu. Great Camilla! Juuust great. LOL.

Snurrade direkt iväg på cykeln till SF Filmstaden och hämta biobiljetter till förhandsvisning av 21 Jump Street på onsdag. Perfa! Såg trailern ett tag sen och den verkade riktigt bra och den ville jag se. Så nu får jag det. Gratis. =P. Om jag inte ska jobba.
Får se vad morgondagen bär med sig! Visning, och sen extra nattpass. Otroligt tråkigt att jag missat första helgen av coachella. Ser så sjukt, vansinnigt häftigt ut på den festivalen i Indio, Californien. Kolla bara några av alla bilder som finns på coachella sidan på facebook! LÄNK

Drömmer om att nästa år vara DÄR. Punkt och slut.

Uppiggande låt! :DWELCOME TO THE RAMBLINGS

Nu halvsitter man här i soffan, mitt i natten. TVn står på med Welcome To The Rileys på canal+emotion. Den filmen med Kristen Stewart. Mycket bra film. Hennes bästa performance. Sett den x10 nu på canal+.

Jag surfar med datorn i knät. Vad annars?
Natten har än så länge bestått av surf på mestadels livejournal och tumblr. Fixat ny layout. Ombloggat bilder på NYC. Häftiga NYC bilder. Sådana jag själv vill ta väl där men troligtvis aldrig kommer kunna för att
A: man har ingen talang eller kunskaper, B: man har inte en proffsfotografkamera, dock ska låna en systemkamera. Får köra en snabbdate med Scott Kelbys böcker innan NYC.

Idag vaknade jag klockan 11, SH ringde om vår springa-i-karlslunds-träff. Den jag missade. Bara att fortsätta sova.
Klockan tjöt, denna gången var hon 14.
Upp upp och städa! Storstäda! Idag var det visning i min lägenhet.
Vill byta lägenhet. En billigare. För att kunna resa mer.
Hon tittade på min. Jag tittade på hennes. Vi var nöjda, skulle fundera och höra av oss om vi ville byta. Den uppfyllde två saker: Högt i tak. Öppet kök/vardagsrum. Men saknade charm, läge(ett par trappsteg ner från innergård utan sol, dock cirka 100m från där jag bor nu) och parkettgolv.
Från min sida blir det nog ett nej tack, men lycka till. Gillar min lägenhet mer. Trots 2000kr mer i hyra. Får leta vidare. Hej träningsvärk i mitt högra pekfinger från blocket och lagenhetsbyte.se!

Varit ledig i två dygn. Effektiva dagar? Not so much. Idag städades det och såhär rensat har det aldrig sett ut förut. På 7 månader. Borde ha visningar oftare. LOL.

BOKAT NYC! Det är FETT! Har jag bara hintat. Men here goes: 8-15e Maj drar jag och AB till NYC för en vecka!! DRÖMMEN BLIR SANN! Vill bara dit IDAG. Trött på Örebro. Är en eskapist. Jag erkänner. Det är första steget till återhämtning eller hur? Från vad? Mig själv? Haha. Som sagt; välkommen till drottningen av poänglöst(? for you to decide) prat.

source


vår i Oset

Hjääälp!

Längesen man hörde någon säga det rakt ut...märkligt va? Man skulle kunna tro att det händer rätt ofta på en akutmottagning, men nej. Här är det mer i toner av en ringklocka som i en evig(om man inte trycker kvitterar) intermittent plingning i akutens larmsystem..
Men! så inatt kom en man och han ropade på hjäälp! Elr var det kanske hallåå..hmm..hela min inledning fallerar ju nu...

ÄSCH. strunt i det då! grrr.

Ska vi börja om?

Fresh start? Nytt utseende, updaterad profil, och nytt innehåll? Fick lusten att börja igen och dokumentera lite vad som händer..
Up ur graven och in i bloggosfären igen! Har funnits dock på tumblr och twitter..men inte samma sak riktigt va?
har skaffat mig en instagram nu också..klicka på ikonerna nedan om du känner för att kika
Vad ska man skriva om nu då?
En liten uppdatering sedan jag skrev förra året kanske?
Sedan dess har jag:
Jobb på Akuten i Örebro! Nattjänst
Ny lägenhet mitt i stan'! 2 rok med fet balkong, badrum å walk-in-closet!
Semestrat i Kenya! Safari och dykning och solsemester! Kolla in bilderna på facebook!
Kilon har rasat! hela 10kg sedan april 2011(varav 5kg sedan februari) - ny träningsregim! Löpning, promenader och intensivjympa pass på Friskis och Svettis!
Blivit en hundvakt åt Miilo! Känna på att vara en hundägare! :D
Något konstant: Fortfarande en Twihard - men mer inriktat på skådisarna Rob och Kristen och deras projekt utanför twilight nuförtiden. OCH skiftat till Fifty Shades trilogin!, och the Hunger Games.
Snow White and The Huntsman, premiär 8e Juni!
Cosmopolis, premiär i Maj!
Bel Ami, TBA
On the Road, TBA
Fifty Shades - Från Twilight Fan Fiction till Fifty Shades trilogi i bokform till storfilm i Hollywood! :D
och Hunger games, mkt bra film! läste böckerna förra året..
Jahapp. de va det det..
Nästa vecka tar vi upp mer ingående om den här Fifty Shades manin..och det är en MANI! den är överallt just nu..so, more in depth next week ;) elr inte ^^,
Soundtracket för idag: Free Me - Natasha Bedingfield

RSS 2.0